ez itt minek?

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

csittcsatt


[ Copy this | Start New | Full Size ]

utolsó kommentek

  • Frady Endre: @tomii: A focimeccset is élőben jó közvetíteni, mert másnapra már uncsi, hiszen tudom a végeredmén... (2012.11.29. 10:13) adásposzt / november 27.
  • rami19980402: vagyis 97-es! (2011.08.10. 12:03) 200 írás / update
  • rami19980402: a régi 1992-es 200ft-os pénzérmének mennyi az értéke kb.?? választ szeretnek minél elöbb!! köszönö... (2011.08.10. 12:01) 200 írás / update
  • ColT: Nem láttam még a filmet, szerintem ez is kimarad az életemből... ...de mibe fogadjuk, hogy az jön... (2011.05.31. 13:54) A világ vége
  • Amigarockwell: Nem szokásom kommentelni, de nehogy má!!! Az a baj, hogy semmit nem tudsz a Carmen zenéjéről! Mégh... (2010.06.11. 17:27) Kismalac, kismalac engedj be...
  • Utolsó 20

Legfelsőtárkány

2009.01.10. 01:13 tomii


Ha engedek a nyomásnak és egy diszkós posztot beszerkesztek ide, akkor ezután hiába bizonygatom majd, hogy a műsor alcíme nem szószerint értendő, senki nem fog hinni nekem. Ezért aztán, akár egy mesebeli dj, hoztam is diszkót meg nem is.


A falusi létről már többször is szó esett a gombapresszóban, és itt most nem csak Tibi gyerekkori történeteire, a zsírból faragott karácsonyi díszekre és a megevett barátra gondolok. Beszéltünk arról is (inkább én), hogy mennyire kilátástalanul, élhetetlenül ingerszegény az élet ott. Miközben azt hallom, hogy például a német falvakban nem ritka az uszoda, a sportcentrum, a mozi, addig errefelé az életek nagy része menthetetlenül alámerül a kisbolt-templom-kocsma bermuda háromszögben. Akinek pedig ez kevés, az elmegy.

A helyzet reménytelenségén valamelyest enyhít, hogy a városi emberek egyre-másra cserélik fel városi életüket a falusival, és bár jelentős részük épp arra a katatóniára vágyik, ami ott van, azért vannak kivételek. Ilyen például a hugom Felsőtárkányban.

Nincsenek pontos felméréseim ezügyben, de nem hiszem, hogy nagy kockázatot vállalok, ha azt mondom, igen kevés faluban rendeznek manapság 70-es évek diszkó-partit. Tudnék még példákat hozni az ő sajátos asszimiláció értelmezésére, de ez itt most egy diszkós poszt, ezért azokat majd máskor. (Próbálom győzködni, hogy indítsunk itt egy Felsőtárkány topikot, ahol rendszeresen beszámolhatna az ott történtekről, de még nem sikerült.)

Hát így. Azt persze mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy – Kistamás László szavait kölcsönvéve – mennyi a szükséges izgalmas események száma, amitől az ember úgy érzi, élni érdemes.

Körülbelül ennyit akartam most mondani a diszkóról.


 

4 komment

Címkék: zene felsőtárkány

A bejegyzés trackback címe:

https://gombapresszo.blog.hu/api/trackback/id/tr45868552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pécsisrác · http://rudywaltz.hu/ 2009.01.12. 12:05:49

Első!

és igen! legyen ilyen állandó rovat. Itt is meg lehetne hirdetni a programokat (így egyszerre lehetne aktív felsőtárkányi olvasó- később hallgatótábort szerezni, illetve máshonnan odacsábítani szórakozni/művelődni vágyókat)

rakuszmarta 2009.01.12. 14:32:24

ez felhívás keringőre (diszkóra)!
Jól van, ti akartátok, hát legyen. Összeszedem magam, és hamarosan beindul a Felsőtárkány /avagy beszélgetés vidéken az öngyilkosságról, utána diszkó/.
süti beállítások módosítása