ez itt minek?

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

csittcsatt


[ Copy this | Start New | Full Size ]

utolsó kommentek

  • Frady Endre: @tomii: A focimeccset is élőben jó közvetíteni, mert másnapra már uncsi, hiszen tudom a végeredmén... (2012.11.29. 10:13) adásposzt / november 27.
  • rami19980402: vagyis 97-es! (2011.08.10. 12:03) 200 írás / update
  • rami19980402: a régi 1992-es 200ft-os pénzérmének mennyi az értéke kb.?? választ szeretnek minél elöbb!! köszönö... (2011.08.10. 12:01) 200 írás / update
  • ColT: Nem láttam még a filmet, szerintem ez is kimarad az életemből... ...de mibe fogadjuk, hogy az jön... (2011.05.31. 13:54) A világ vége
  • Amigarockwell: Nem szokásom kommentelni, de nehogy má!!! Az a baj, hogy semmit nem tudsz a Carmen zenéjéről! Mégh... (2010.06.11. 17:27) Kismalac, kismalac engedj be...
  • Utolsó 20

Tom Jones ül! Nyugszik!

2009.11.04. 00:37 tomii




A Jack Russel terrier izmos, feszes, robusztus testű, rövid lábú kutya. Háta egyenes, farka magasan tűzött, általában felmeresztve tartja. Lábai erősek, izmai jól kirajzolódnak. Mancsa a macskáéhoz hasonlít, feje kicsi, V alakú fülei előrehajlók. Szemei mandulavágásúak, harapása ollószerű. Marmagassága 22-28 cm, testtömege kb. 9 kg. Sima és szálkás szőrű változata is ismert. Kívánatos szín a fehér, illetve a fejénél és a farka tövénél fekete, barna, citromsárga vagy fekete-cser barna rajzolattal. A csíkos rajzolat nem megengedett. Táplálékigénye 600 g/nap.

Tibinek ilyen kutyája lesz.


Kiskutyát öncélúan is szivesen szerepeltetek a blogban (ennél szivesebben már csak kiscicát, esetleg gurgulázva nevető kisgyereket), de most ráadásul indok is van rá. Tibi ugyanis megteszi a blognak azt a szivességet, hogy egy ilyen cuki lényt vásárol és nem két aggastyán vizilovat. Bár mondjuk az is megért volna egy posztot.

Állítólag gondos elökészületek és kutató munka után választotta a Jack Russel Terriert, de nekem vannak kételyeim azügyben, hogy tényleg ez-e a legmegfelelőbb kutya neki.

"Rendkívül konok, minden eszközt megragad, ha saját akaratát érvényesíteni akarja, ezért a türelem mellett nagyon fontos a következetesség, mellyel soha, egyetlen pillanatra sem hagyhatunk fel. Ellenkező esetben a kis bájos állatka egyből észreveszi megingásunkat, és átveszi az irányítást. Ha a gazda nem elég szigorú, vagy következetes, a kutya ezt észreveszi, és hajlamos átvágni gazdáját, melyhez trükkök tárházát képes felvonultatni. A gorombaságot, durvaságot ugyanakkor kerüljük, mert a Juck Russelnek hatalmas szíve van. Sok játékkal, megfelelő motivációval tudunk sikereket elérni nála. Örüljünk annak, ha hívásra hozzánk jön, és ne várjuk el tőle, hogy szabályosan igazodjon. Pórázon vezetve se az legyen a fő a cél, hogy szépen mellettünk ügessen, hanem az, hogy egyáltalán képes legyen pórázon vezetve kulturáltan viselkedni. A Jack Russelnek hatalmas a mozgásigénye, egy félórás séta neki nem elég. Szereti, ha feladatot kap, imád szaladgálni, labdázni és ásni. A Jack Russel kotorékeb, kedvenc időtöltése a rágcsálók vadászata. Ezért ne lepődjünk meg, amikor póráz nélkül sétáltatott kedvencünk apróbb állatok után veti magát." (wikipédia)

Ezek alapján és ismerve Tibi határozatlanságát és következetlenségét, sokkal valószínűbbnek látszik az, hogy nem Tibinek lesz kutyája, hanem a kutyának Tibije. Meglátjuk. Azt azért remélem sikerül elérni ennél az akaratos kis szörnynél, hogy egy adást csöndben végig bírjon a stúdióban, mert beleegyeztem, hogy velünk legyen péntekenként. 

Tibi bizonyára folyamatosan be fog számolni a fejleményekről, de van valami, amiben máris segíthetünk neki. Adjunk nevet a kutyának!

A Jack Russel névnek van egy pornófilm rendező hangulata, ami indokolna egy Dick vagy Holmes nevet (állítólag fiú lesz), de én azt javaslom, hogy valahogy kötődjön a gombapresszóhoz, ha már ott lesz velünk. Rögtön adódik a Tomi név, de ez nem tetszett Tibinek. A Love is in the air hosszúnak tűnik, de a Tom Jones az szerintem éppen megfelelő. 

Ha összegyűlik néhány javaslat, esetleg szavazhatunk is majd róla. Aztán Tibi vagy elfogadja a döntésünket vagy nem. A kutyával kapcsolatos történéseket viszont ezentúl már biztosan ő fogja megosztani veletek itt a blogban.

9 komment

Címkék: kutya szavazás állat

A bejegyzés trackback címe:

https://gombapresszo.blog.hu/api/trackback/id/tr601497466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gombatibi (törölt) 2009.11.05. 01:38:48

Szerbusztok hallgatók,

A névválasztással kapcsolatosan a következő zsinórmérték szolgáljon alapul nektek, amennyiben tényleg:

A kutyus neve maximum 3 szótag lehet, de a kettő az optimális
( jó a Bóvi, de rossz a Dévidbóvi, bármennyire is adódna)
A Tomi nevet még nem vetettem el véglegesen, mert jól hangzik a "Tomi ül", "Tomi hozd vissza" és egyéb parancsok.
A kutyatartás komoly dolog, meg a névadás is. Tessék komolyan venni
A Jack Russel Terrier okos kutya, ennek megfelelően adjunk neki nevet. Jó, nem atomtudós, de azért majdnem, ezért lehet a név például "Ede", vagy "Albert"
De nyitott vagyok minden megoldásra.

G_G 2009.11.05. 07:36:15

a képen is jól láthatóan atomtudós képet vág, na

G_G 2009.11.05. 07:36:48

lehetne jézus, és lövöldözhetnél neki jelzőrakétával

Nézelődő 2009.11.05. 07:53:58

Lehetne mondjuk Bödön. Olyan szép pattogósan lehet utasítgatni, pl. partikuláris esetben : Bödön öl

tomii 2009.11.05. 09:27:22

@G_G: Jézus, ács lévén, maga lövöldözött jelzőrakétával!
Jézust én is javasoltam Tibinek és nem is zárkózott el tőle. Megérezhette ö is azt a lehetőséget, amikor Jézus, nem tudva parancsolni ösztöneinek, kisebb állatok után veti magát az utcán.

G_G 2009.11.06. 18:08:56

beugrott, amikor jézus levizeli tibi lábtörlőjét

Lásd be, Uram, így nem lehet. Így nem lehet teremteni.
süti beállítások módosítása