ez itt minek?

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

csittcsatt


[ Copy this | Start New | Full Size ]

utolsó kommentek

  • Frady Endre: @tomii: A focimeccset is élőben jó közvetíteni, mert másnapra már uncsi, hiszen tudom a végeredmén... (2012.11.29. 10:13) adásposzt / november 27.
  • rami19980402: vagyis 97-es! (2011.08.10. 12:03) 200 írás / update
  • rami19980402: a régi 1992-es 200ft-os pénzérmének mennyi az értéke kb.?? választ szeretnek minél elöbb!! köszönö... (2011.08.10. 12:01) 200 írás / update
  • ColT: Nem láttam még a filmet, szerintem ez is kimarad az életemből... ...de mibe fogadjuk, hogy az jön... (2011.05.31. 13:54) A világ vége
  • Amigarockwell: Nem szokásom kommentelni, de nehogy má!!! Az a baj, hogy semmit nem tudsz a Carmen zenéjéről! Mégh... (2010.06.11. 17:27) Kismalac, kismalac engedj be...
  • Utolsó 20

Harcsa Veronika Quartet / Blaho Attila / zongora

2009.03.18. 21:20 tomii

Már a harmadik zenész bemutatásánál járunk és még egyetlen képet sem közöltem a zenekarról. Márpedig az elengedhetetlen, hogy a koncerten felismerjétek őket. A képről az is rögtön látszik, hogy majdnem sikerült tornasor szerint végig menni a zenészeken.
Következzen most a második legmagasabb, a quartet rangidőse, a zongorista.




Blaho Attila 1969-ben születtett Zentán, a Vajdaságban. A zentai gyermekévek alatt kialakult zeneszeretete főleg édesapjának köszönhető, aki többféle hangszeren is játszott. Ezért hat évesen zeneóvodába, hét éves korától pedig zongoraórákra járt, hatalmas zenei étvágyát mutatja, hogy csak a Zentán töltött általános iskolai évek alatt négy zongoratanárnőt is elfogyasztott. A konzervatóriumot már Szabadkán végezte, ahol beérte egyetlen zongoratanárnővel a négy év alatt. 

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Tanárképző Főiskola ének-zene - karvezetés szak elvégzése után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Jazz tanszakán kitanulta a jazz-zongorázás csínját-bínját.

Attila a zenekar borszakértője! Ő is szeret főzni, de ő a húsoknak is rajongója. A zenekar többször lépett már fel borfesztiválokon, vagy borkóstolón, ilyenkor a tiszteletdíját azonnal befekteti valami komoly borba (ahogy ő hívja, "szép bor"). Talán ezért nincs is autója, nem vezet. A borivás terén ínyenc, csak a minőség és soha nem a mennyiség érdekli. Ez az élet más területén is jellemző rá, például otthon neki van a quartet tagjai közül a legminőségibb audiofil berendezése, analóg lemezjátszóval, LP gyűjteménnyel.

Ki nem állhatja az ír táncot és a musicaleket (kivétel "Hair", "Jézus Krisztus Szupersztár").

Nagy rajongója a hatvanas-hetvenes-nyolcvanas évek csehszlovák filmvígjátékainak, ezért fontosnak tartja megemlíteni, hogy "senkije sincs Prágában", akárcsak az Egy szöszi szerelmei című film zongoristájának.

Van viszont valakije Szegeden, ahol jelenleg él, nyáron pedig megszületik első gyermeke, mintegy 40. születésnapi ajándékként. 

Szólj hozzá!

Címkék: zene koncert hvq

A bejegyzés trackback címe:

https://gombapresszo.blog.hu/api/trackback/id/tr491009895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása