ez itt minek?

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

csittcsatt


[ Copy this | Start New | Full Size ]

utolsó kommentek

  • Frady Endre: @tomii: A focimeccset is élőben jó közvetíteni, mert másnapra már uncsi, hiszen tudom a végeredmén... (2012.11.29. 10:13) adásposzt / november 27.
  • rami19980402: vagyis 97-es! (2011.08.10. 12:03) 200 írás / update
  • rami19980402: a régi 1992-es 200ft-os pénzérmének mennyi az értéke kb.?? választ szeretnek minél elöbb!! köszönö... (2011.08.10. 12:01) 200 írás / update
  • ColT: Nem láttam még a filmet, szerintem ez is kimarad az életemből... ...de mibe fogadjuk, hogy az jön... (2011.05.31. 13:54) A világ vége
  • Amigarockwell: Nem szokásom kommentelni, de nehogy má!!! Az a baj, hogy semmit nem tudsz a Carmen zenéjéről! Mégh... (2010.06.11. 17:27) Kismalac, kismalac engedj be...
  • Utolsó 20

The Bad Plus koncert / fotók és hangfelvétel

2009.03.04. 00:59 tomii

Megtörtént hát a koncert, melyre régóta vártunk.
Nem fogok beszámolót és kritikát írni, majd megteszik nálam avatottabb szakemberek (a Quart írását el ne olvassátok!), talán csak annyi hadd mondjak, hogy ha létezik valahol egy tökéletes világ, akkor abban sok ilyen este van, mint amilyen a múlt pénteki volt. De hogy ne kelljen csakis mások véleményére hagyatkoznotok, ha valami képet szeretnétek alkotni az eseményről, segítek nektek néhány fotóval és a koncert teljes hangfelvételével. 


A képeket én magam készítettem. Voltak ott az enyémnél jobb aparáttal nálam jobb fotósok, akik ráadásul nem a székükben ülve dolgoztak, de talán van egy-kettő ezek között a képek között is, amik visszaadják a hangulatot. A teljes sorozatot a gombapresszó flickr oldalán találjátok, egészen pontosan itt. (Ha már ott jártok, nézzétek meg az ötödik születésnapunkon és a Népszabadság cikk miatt készült képeket is.)



 
Eredetileg úgy szólt a megállapodás a zenekar és a Fúzió rádió (mint szervező) között, hogy hangfelvételt készíthetnek és azt két alkalommal le is adhatják, de aztán másképpen alakult. Ha minden igaz, akkor a zenekar látva a helyszín akusztikai adottságait és a kölcsön kapott hangszerek minőségét, nem járult hozzá a koncert rögzítéséhez. Akkor hát - horkanhatnátok fel hangosan az olvasásban éppen ide érve - miért hitegetlek benneteket mégis azzal, hogy a kezetekbe adom a teljes koncert hanganyagát?! Azért mert **** (aka ****) (ki kellett szednem a nevet - tomi) mégiscsak készített felvételt, amit most ti is letölthettek. Innen.

A felvétel kicsit erőtlen, kicsit visszhangos, de a miénk. 

4 komment

Címkék: zene letöltés koncert thebadplus

A bejegyzés trackback címe:

https://gombapresszo.blog.hu/api/trackback/id/tr67978814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pécsisrác · http://rudywaltz.hu/ 2009.03.04. 15:08:34

amikor ide értem:
"Ha minden igaz, akkor a zenekar látva a helyszín akusztikai adottságait és a kölcsön kapott hangszerek minőségét,... "

azt hittem az lesz a befejezés hogy megjelentetik cd-n (-: (hát mennyivel szebb lett volna)

dj krupszkaja 2009.03.04. 16:11:18

Néhány dolgot hadd igazítsak ki (nem adtam korábban elég pontos infót a bloggazda kartársnak, elnézést).
Szóval a Fúzió "csak" meghívta a zenekart, meg médiatámogatott, a szervezés (és a költségterhek) oroszlánrésze a Millenárisé volt. Úgy van ilyenkor, hogy mivel a zenekar nem cipeli magával a zongoráját és a többi hangszerét se a tengeren át Amerikából, ezért mindenhol a fellépési helynek kell azt biztosítania, - ha nincs saját, akkor bérelnie kell. A zenészek pontosan megmondják persze, hogy milyet szeretnének, mert tudják jól, hogy min szól leginkább úgy a zenéjük, amit maguk is elvárnak maguktól, meg amit a zene is megkíván. Aztán ez vagy összejön vagy nem. Nem belemenve részletekbe, valószínűleg, mivel nem lehetett látni előre, mennyien jönnek el, nagyon meg kellett fogni a kiadásokat. De ez csak tipp.
Sajnos a kritikák is kiemelik a hangzás hiányosságait - ez van. Ettől függetlenül a zenekar kihozta a helyzetből a maximumot - azt hiszem, a színpadról ömlő energiákra nem lehetett panasz. A zenészekkel beszélve koncert után kiderült, a közönség iszonyú pozitív reakciói őket is nagyon inspirálták (de hát ugye épp ettől jó egy élő koncert), nagyon örültek, hogy ilyen jól sikerült az este, és készek bármikor újra jönni.
Amit pedig még ennél is jobban meg fogunk szervezni.

pécsisrác · http://rudywaltz.hu/ 2009.03.04. 16:51:04

ő maga kérte nevének elhallgatását?

tomii 2009.03.04. 17:02:14

@dj krupszkaja: Akkor hát feleslegesen dicsértelek eddig :)

@pécsisrác: Nem hiszem, hogy **** olvassa ezt a blogot.
süti beállítások módosítása