ez itt minek?

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

csittcsatt


[ Copy this | Start New | Full Size ]

utolsó kommentek

  • Frady Endre: @tomii: A focimeccset is élőben jó közvetíteni, mert másnapra már uncsi, hiszen tudom a végeredmén... (2012.11.29. 10:13) adásposzt / november 27.
  • rami19980402: vagyis 97-es! (2011.08.10. 12:03) 200 írás / update
  • rami19980402: a régi 1992-es 200ft-os pénzérmének mennyi az értéke kb.?? választ szeretnek minél elöbb!! köszönö... (2011.08.10. 12:01) 200 írás / update
  • ColT: Nem láttam még a filmet, szerintem ez is kimarad az életemből... ...de mibe fogadjuk, hogy az jön... (2011.05.31. 13:54) A világ vége
  • Amigarockwell: Nem szokásom kommentelni, de nehogy má!!! Az a baj, hogy semmit nem tudsz a Carmen zenéjéről! Mégh... (2010.06.11. 17:27) Kismalac, kismalac engedj be...
  • Utolsó 20

Feed me!

2009.07.18. 09:06 tomii



Nem szeretnék hüjébbnek látszani mint vagyok, ezért már az elején elmondom, hogy tudom mi az az RSS, tudom, hogyan működik és magam is rendszeresen használom számtalan formában. Ennek ellenére vannak kérdéseim, melyekre nem tudom a választ és ez ebben az ingerlékeny állapotomban, amit az okoz, hogy reggel 8-kor már 26 fok van, nagyon rosszul esik. 


Ezt a bejegyzést csakis hozzáértőknek javaslom olvasni. Bár lehet, hogy a végére kis szinesnek berakok valami vicceset. Mindenesetre ez most nem a könnyűnyári sorozat.

Na szóval arról van szó, hogy nem értem, hogy a blog statisztikájában megjelenő "feed" adatok mit jelentenek. (Igen, kerestem mindenhol a leírást, de nem találtam semmit.) 

Ha valaki feliratkozik a gombablog RSS szolgáltatására, az - gondolom - még nem jelenik meg semmiféle statisztikában. (Azért ha valaki tud olyan biszbaszt, ami megmutatja, hányan vannak feliratkozva, az azonnal mondja meg!) Ha viszont az RSS olvasójába letöltődik egy poszt innen, akkor az már találatnak számít a statisztikában, vagy csak az, ha onnan ide is kattint? Az biztos, hogy az RSS adatok nem jelennek meg sem a "látogatók" sem a "látogatások" adatokban, hisz volt már olyan is, hogy az RSS szám nagyobb volt, mint a látogatószám. Ez viszont azt jelenti, hogy nem kell a gombablogra kattintani ahhoz, hogy RSS találatnak számítódjon, hisz akkor már a látogatások között is megjelenne. 

De miért kérdem én ezt?

Mindig is szerettem volna tudni, de van aktualitása is. A gombablog statisztikájának RSS oszlopában általában 20 és 30 közötti szám szerepel, jelentsen is ez bármit. Viszont most szerdán volt egy nullás napunk, ami még soha, aztán csütörtökön egy szerény 1-es, majd pénteken felugrott egy soha nem tapasztalt értékre, 76-ra. Ez akkora különbség, hogy oka kell, hogy legyen. Szerintem egyszerűen elszaródott a blog.hu statisztáját számoló motor, de ha van jobb ötletetek, akkor mondjátok! És persze ettől függetlenül, várom a választ a fentebb feltett kérdéseimre is.

................................................

Na akkor kicsit cukrozzuk meg ezt a bejegyzést, hogy ne legyen ennyire komoly... mi is legyen... legyen mondjuk egy vicces videó mindannyiunk kedvencével, Selma Blair-rel. 

3 komment

Címkék: szolgálatiközlemény

A bejegyzés trackback címe:

https://gombapresszo.blog.hu/api/trackback/id/tr521252685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iPeti 2009.07.18. 10:51:59

Szerintem a feedburner.com megoldás arra, hogy hányan követnek rss-en.

tomii 2009.07.20. 16:28:08

@pécsisrác: Ettől csak hüjébb lettem.
süti beállítások módosítása