ez itt minek?

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

csittcsatt


[ Copy this | Start New | Full Size ]

utolsó kommentek

  • Frady Endre: @tomii: A focimeccset is élőben jó közvetíteni, mert másnapra már uncsi, hiszen tudom a végeredmén... (2012.11.29. 10:13) adásposzt / november 27.
  • rami19980402: vagyis 97-es! (2011.08.10. 12:03) 200 írás / update
  • rami19980402: a régi 1992-es 200ft-os pénzérmének mennyi az értéke kb.?? választ szeretnek minél elöbb!! köszönö... (2011.08.10. 12:01) 200 írás / update
  • ColT: Nem láttam még a filmet, szerintem ez is kimarad az életemből... ...de mibe fogadjuk, hogy az jön... (2011.05.31. 13:54) A világ vége
  • Amigarockwell: Nem szokásom kommentelni, de nehogy má!!! Az a baj, hogy semmit nem tudsz a Carmen zenéjéről! Mégh... (2010.06.11. 17:27) Kismalac, kismalac engedj be...
  • Utolsó 20

A Gordon klán

2009.04.15. 00:35 tomii

Mégiscsak folytatjuk sorozatunkat, melyben politikusainkról írunk azért, hogy az olvasottságot növeljük. Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor már megvolt (fontos, hogy a nevek minél többször le legyenek írva,
hogy a gugli ránk találjon), most Magyarország legújabb miniszter-elnökén, Bajnai Gordonon a sor.


A gombapresszóban és a kicsinyített fagyizóban elhangzó politikai elemzéseket ezrek visszhangozzák hétről hétre. Nem is csoda, hisz a ránk jellemző penge éles látás, szakadatlan háttérmunka és kérlelhetetlen őszinteség oly ritka manapság. Egyik ilyen elemzésünkben említettük, hogy Bajnai Gordon neve minden bizonnyal egy tájegységi hangszer nevéből ered, de friss kutatásaink egy lehetséges alternatívára is felhívják a figyelmet.




Már az elején gyanut kellett volna fognunk, hogy a Gordon nevet leginkább nem nálunk, hanem angolszász nyelvterületeken viselik, márpedig az nem életszerű, hogy egy magyar hangszernév ilyen karriert fusson be (kivéve persze Edvin Marton hegedűje). Miért is kapta volna a nevét egy magyar hangszerről az angol miniszterelnök, egy skót szakács, Porthsmouth püspöke, egy kanadai misszionárius, egy jamaikai forradalmár és több képregényhős? (Aki szeretne nagyon sok híres emberről tudni, akik a Gordon nevet viselik, az látogasson el ide, ahol például a mi Bajnai Gordonunk már mint "current Prime Minister" szerepel. Példás gyorsaság.)

Hosszas és fárasztó kutatómunka után jutottunk el a megoldásig, mely szerint a Gordon név Skóciából, mégpedig Skócia egyik klánjának a nevéből származik. A Gordon klán eredetéről, a skót történelemben játszott szerepéről, vezetőiről, jelképeiről mindent megtudhattok ezen az oldalon. A klán címere látható a poszt elején, benne a mottójukkal: Bydand, azaz Megmaradó.

Végül egy kis merchandise.

A fejlett világ sajátja, hogy el van látva jól felszerelt shop-okkal, így aztán nem meglepő, hogy a skót klánok címereivel és egyéb más vizuális ismertetőjegyeivel ellátott bármit lehet vásárolni. Itt van például egy honlap, ahol Gordon és más klánokról mindent megtudhatsz és meg is vásárolhatsz. 

...

Ennyit szerettünk volna egyelőre hozzátenni ahhoz, hogy tegnap a parlament Bajnai Gordont választotta miniszterelnöknek. Az elemzés többi részét meghallgathatjátok a pénteki adásban.

Szólj hozzá!

Címkék: politikus

A bejegyzés trackback címe:

https://gombapresszo.blog.hu/api/trackback/id/tr151065756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása