ez itt minek?

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

csittcsatt


[ Copy this | Start New | Full Size ]

utolsó kommentek

  • Frady Endre: @tomii: A focimeccset is élőben jó közvetíteni, mert másnapra már uncsi, hiszen tudom a végeredmén... (2012.11.29. 10:13) adásposzt / november 27.
  • rami19980402: vagyis 97-es! (2011.08.10. 12:03) 200 írás / update
  • rami19980402: a régi 1992-es 200ft-os pénzérmének mennyi az értéke kb.?? választ szeretnek minél elöbb!! köszönö... (2011.08.10. 12:01) 200 írás / update
  • ColT: Nem láttam még a filmet, szerintem ez is kimarad az életemből... ...de mibe fogadjuk, hogy az jön... (2011.05.31. 13:54) A világ vége
  • Amigarockwell: Nem szokásom kommentelni, de nehogy má!!! Az a baj, hogy semmit nem tudsz a Carmen zenéjéről! Mégh... (2010.06.11. 17:27) Kismalac, kismalac engedj be...
  • Utolsó 20

Barack Obama kedvenc édessége

2009.01.20. 01:20 tomii

Ma iktatják be hivatalába az Amerikai Egyesült Államok 44. elnökét, Barack Obamát.
Ismerjük meg hát jobban ezt az embert, mert - tetszik nem tetszik (tetszik) - sokminden tőle fog függni a következő években. Vegyük hát sorra néhány,
a világ nagy dolgaihoz képest talán érdektelennek tűnő tulajdonságát, de amelyekből végül mégiscsak összeáll ez a szép szál ember (akit nyílván Will Smith fog alakítani minden elnökös filmben).

Az vagy, amit megeszel, szokták mondani (nálunk inkább az "az a tiéd, amit megeszel" változat ismert, de az mást jelent), tehát mi sem természetesebb, minthogy végig nézzük, mit fogyaszt szivesen és mit nem Obama úr.

Szereti az olasz konyhát, kedvenc étterme is egy olasz étterem, a Spiaggia Chicago-ban. Nem túl eredeti választás, sem az olasz konyha sem az étterem, de lehetett volna rosszabb is, például valami ilyesmi. Aki szeretné egészen pontosan megismerni a Spiaggia étlapját, az szerezze be a Spiaggia Cookbook-ot (az Amazonon most épp kifogyott, de máshol van bőven és olcsóbb is).
Reggie Love-tól, Obama jobbkezétől, megtudhatunk további részleteket is. Az elnök szereti a zöldségeket, leginkább a spenótot és a brokkolit, de a spárgát csak akkor eszi meg, ha nincs más (bár ez utóbbi helyzet kicsit életszerűtlennek tűnik). Az elnök szivesen rágcsál pirított mandulát, pisztáciát, Planters Trail Mix-et (aka diákcsemege) és MET-Rx pirított mogyorós protein szeletet, viszont utálja a csipszet és a majonézt. Kedvenc rágógumija a Dentyne Ice és a dohányzásról leszoktató, nálunk is kapható, Nicorette. Nem iszik üdítőt, csakis vizet.

Az Obama család kedvenc édessége a Fran's csokoládé.
(Nyílván nem ettek még Boci szendvicset.)

Sean Seedlock, a cég marketing főnöke azt is elárulja nekünk, hogy pontosan melyik bon-bon (mert akárhogy is nézzük, ez bizony egy szaros bon-bon) a kiválasztott. Míg a first Lady az étcsokis megoldások szerelmese, az elnök kedvence a füstölt tengeri sós karamell tejcsokoládéban (Smoked Sea Salt Caramel in Milk Chocolate).

Hát ez mi? Füstölt tengeri sóból készült karamell, vagy csak egy klasszik karamell meghintve sóval? Na nem mintha ez utóbbi is ehető lenne. (Azt kérem amerikai olvasóinktól, hogy egyenek egy ilyet és számoljanak be nekünk arról, hogy pontosan mi ez.) Mindenesetre a különleges ételek szervezetének aranyérmét megkapták érte. Bár ez nem meglepő. Igazi sznob édességnek tűnik, Tibi biztosan rajongana érte.

Ennyit tehát arról, hogy mit eszik az Egyesült Államok új elnöke. A következő részben megnézzük, mit olvas és milyen zenét hallgat.

8 komment

Címkék: amerika gasztro

A bejegyzés trackback címe:

https://gombapresszo.blog.hu/api/trackback/id/tr11890122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az Időmilliomos Apuka · http://apuka.qqriq.com 2009.01.21. 08:55:12

A karamella sós, és sóval is meghintik a csokibevonat tetejét. Még nem kóstoltam, Obama tiszteletére beszerzek és lenyomok egyet.

Itt kirészletezik az egész füstölt sós karamell témát:
www.thenibble.com/REVIEWS/main/candy/old/the-best-salt-caramels.asp

tomii 2009.01.21. 09:39:58

Ha egyszer hazafelé jársz, akkor mindenképp hozz nekünk egy ilyet!

Az Időmilliomos Apuka · http://apuka.qqriq.com 2009.01.22. 15:31:24

OK, de akkor türelmesnek kell kellened, mert idén biztosan nem megyünk.

tomii 2009.01.22. 15:47:07

Látom, nekem kell odamenni érte.

Az Időmilliomos Apuka · http://apuka.qqriq.com 2009.02.22. 07:02:35

Ma Laguna Beach-en jártunk, roppant gazdag környék, ezért gondoltam, hogy biztosan van egy kézműves csokoládé boltjuk, és volt. Ráadásul van nekik Fran's karamellájuk, vettem két dobozzal. Ez nem a füstölt sós tejcsokis, hanem a szürke sós étcsokis, de a lényegen azt hiszem ez nem változtat.

A karamella puha, a csoki töredezős, az apró sókristályok ropognak a fogunk alatt, az egész teljesen fogyasztható, finom kis ragacsos falat. Nem egy szuper könnyű sznob édesség, inkább kellemesen komplex ízű apró rágcsálnivaló.

Az egyik doboz a tiéd, eljöhetsz érte, de ha csak szájhős voltál, akkor írd meg emailben a címedet és elküldöm.

Az Időmilliomos Apuka · http://apuka.qqriq.com 2009.02.22. 07:14:53

Le is fényképeztem, aztán elfelejtetem idetenni:



Az Időmilliomos Apuka · http://apuka.qqriq.com 2009.02.22. 07:16:36

Ejnye, blog.hu kitörli a hozzászólásokból a képeket. Itt a link:

qqriq.smugmug.com/photos/478195621_NGPi6-XL.jpg

süti beállítások módosítása