ez itt minek?

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

csittcsatt


[ Copy this | Start New | Full Size ]

utolsó kommentek

  • Frady Endre: @tomii: A focimeccset is élőben jó közvetíteni, mert másnapra már uncsi, hiszen tudom a végeredmén... (2012.11.29. 10:13) adásposzt / november 27.
  • rami19980402: vagyis 97-es! (2011.08.10. 12:03) 200 írás / update
  • rami19980402: a régi 1992-es 200ft-os pénzérmének mennyi az értéke kb.?? választ szeretnek minél elöbb!! köszönö... (2011.08.10. 12:01) 200 írás / update
  • ColT: Nem láttam még a filmet, szerintem ez is kimarad az életemből... ...de mibe fogadjuk, hogy az jön... (2011.05.31. 13:54) A világ vége
  • Amigarockwell: Nem szokásom kommentelni, de nehogy má!!! Az a baj, hogy semmit nem tudsz a Carmen zenéjéről! Mégh... (2010.06.11. 17:27) Kismalac, kismalac engedj be...
  • Utolsó 20

Címlapsztori / upgrade

2009.05.10. 01:32 tomii

Igen. A pénzérmés poszt kikerült az Index címlapjára és ott is maradt körülbelül nyolc órán keresztül. Ez volt az első ilyen alkalom, így ezt még akkor sem hagyhatjuk szó nélkül, ha megfogadtuk, hogy nyilvánosan nem ugrálunk sikoltozva, hisz az a gyengeség jele. Nem készítek átfogó elemzést, csupán néhány adatot és hirtelen gondolatot hadd osszak meg veletek. Igérem, hogy a következő ilyen eseményt már rezignáltan és méltósággal fogom kezelni.

A viszonylag stabil napi 50 és 100 közötti látógatószám pénteken 7933-nál állt meg. (Az eddigi csúcsot a geometriai feladványos nap tartotta 241 látogatóval.)

Az blogot egy adott pillanatban olvasók eddig nyolcan voltak legtöbben, ez a szám pénteken 316 volt.

A közel 8000 látogatóból mindössze körülbelül 50 volt az, aki a címlapos íráson kívül beleolvasott másba is. Arról nincs adat, hogy az esti adásnak hány új hallgatója volt. Még azt is elfelejtettem, hogy Ricsit megkérjem, nézze meg az online hallgatottságot. Legközelebb magában a posztban kell egyértelművé tenni, hogy ez egy rádióműsor. Bár ki tudja, érdemes-e szerencsétlen gombapresszóra egyszerre rászabadítani ennyi hallgatót.

Amikor szembesültem a látogató cunamival, azonnal kiraktam a 2hetnewyorkban.blog.hu bannerjét is, így ott is rekord mutatók születtek, persze azok meg sem közelítették a gombablogos számokat.

A pénteki látogatottság használhatatlanná tette a statisztikai oldalakat, hisz egy 100-as érték épp egy hangyafingnak látszik egy olyan koornináta-rendszerben, ahol a maximális beosztás 10 000.




De a pillanatnyi látógatószámot mutató ábra sem ért többet egy darabig.

 
Végre megvolt az első látogatónk New Yorkból, akit annyira vártunk!
Ez még akkoris nagyszerű, ha kicsi a valószínűsége, hogy újra eljön. De volt látogató Krasznojarszkból és Trinidad és Tobagoból is.

Helyesírás. A szabályzatot már ki is raktam a mellettem lévő polcra, miután új barátaink gyilkos kegyetlenséggel csaptak le minden hibára. Különös tekintettel az egybeírjuk/különírjuk világban kell ezentúl otthonosabban mozognom, ha nem akarom, hogy megint szétszedjenek a nyelvőrök, akik nyilván csakis ezzel a feladattal pásztázzák a mátrixot.

A vártnál könnyebb volt elviselni a sok fikázást, bár egy kicsit meglepett, hogy milyen találékonyak az emberek, ha a okot kell találni arra, hogy a másikba rúgjanak. De tényleg nem volt semmi gond. Belefért.

Amennyire nyomasztó volt megtapasztalni a sok ellenvéleményt (bár a poszt alapfeltevése épp ezt az eredményt jósolta), annyira örömteli volt az a néhány, ami engem erősített meg. Az különösen jólesett, hogy ez utóbbiak szinte kivétel nélkül szakmabeliek voltak.

Bár élveztem ezt a néhány órát, de azért túlzott jelentőséget nem tulajdonítok neki. Biztosan leszünk még címlapon, de attól nem kell félni, hogy a gombablog emiatt megváltozna és ezentúl ezresével járnának ide a látogatók. Ráadásul nekem jobban is tetszik a családias hangulat, ahol mindenki ismer mindenkit. Azt persze nem bánnám, ha bővülne a család, de az nehezebb ügy, mint címlapra kerülni.

Ennyi jut hirtelen szembe, ha a péntekre gondolok. Akkor mehetünk is tovább.

................................................................................. 

UPGRADE

Annyira kértétek, hogy lássunk egy képernyőképet az esetről, hogy itt is van.

11 komment

Címkék: szolgálatiközlemény index cimlap

A bejegyzés trackback címe:

https://gombapresszo.blog.hu/api/trackback/id/tr481112319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az Időmilliomos Apuka · http://apuka.qqriq.com 2009.05.10. 05:42:17

- Döbbenetes, hogy 8000 látogatóból csak ötven kattintott át a blog más bejegyzéseire.

- Nagyon kevesen szóltak hozzá.

- Siralmas volt a hozzászólások nagy százalékának a színvonala.

(Nekem is épp tegnapelőtt volt egy népszerű írásom, ami kikerült a turulmeme.com főoldalára. 350-en nyitották meg azt a cikket, plusz kb. 100-an RSS-en keresztül olvasták. Az új olvasók 20%-a kattintott más cikkekre is a blogon, összesen 32 hozzászólás érkezett. Az RSS előfizetők száma nem növekedett.)

- Hogy állsz az alternatív 200 Ft-os tervezésével? Itt az alkalom, hogy az örökös ígérgető meglepjen bennünket, és egy ígéretet betartson! És itt az alkalom, hogy újra címlapra kerüljön a Gombapresszó! Gyerünk!!!

BassJazz · http://www.myspace.com/olahzoltan 2009.05.10. 06:32:05

Igéretek, ígéretek... Én is most könnyen megígérem, hogy megszerzek bármilyen E-mail címet! :)

Uwa 2009.05.10. 07:35:50

Varhato volt hogy csak az adott postot fogjak megnezni az emberek. En se nagyon szoktam a blogokban elkalandozni,csak azt a bejegyzest nezem ami miatt odatevedtem. Persze kivetelt kepeznek ez alol a tematikus szexualis tartalmu oldalak:) de mint lathattuk,amit szeretett vezereink (gyurcsany es orban ur)nevenek beirasaval nem tudtal elerni,chuck norris labjegyzet gyanant felvallrol elintezte.

pécsisrác · http://rudywaltz.hu/ 2009.05.10. 08:19:26

Az érmére én is határozottan kíváncsi lennék! Legyen az is hangzatos cím ajánld címlapra (-:

iBébigörény 2009.05.10. 11:21:35

igen..., de hol egy képernyőmentés?
(mondjuk keretezve)

Skywalker Károly 2009.05.10. 13:39:57

Tényleg jó lenne screenshot, ha nem az az "index-címlap", amit én láttam pénteken, lap legalja reszli nyomi futottakmég helyen.
Nagyon ritkán tényleg van helyesírási hibád, de ez az értelmezést soha nem zavarja. Annál is kevésbé, mert nem igazán kedveled, ha holmi helyesírási szőrözéssel próbálják kifogni a vitorládból a szelet.
A családias hangulattal teljesen egyetértek, amelyben igenis helye van Károlynak is - most itt Iiiigeeeeeeenkááááááároly-ra gondolok -, és ennek szisztematikus bővítésével is.

tomii 2009.05.10. 16:27:46

@pécsisrác: Lesz képernyőkép is, de az bent maradt az irodában. A szekció tetején voltunk órákig.

tomii 2009.05.10. 16:35:22

@Az Időmilliomos Apuka: Ha ez egy tematikus blog lenne, biztosan nagyobb lett volna az átkattintások aránya, de az is biztos, hogy egy Index címlapról nem feltétlenül a "valódi" érdeklődők kerülnek ide.

Nincsenek átfogó ismereteim az Index címlapos blogbejegyzések utóéletéről, de a 114 komment egyáltalán nem számít kevésnek. Sőt. A színvonal általában ugyanez mindenhol, ahol ilyen módon kerül össze egyszeri alkalommal ennyi ember.

Egy 200 forintos érme tervével már nem hiszem, hogy ki lehetne kerülni, de azért leszünk még ott. Többször is. Itt most szerencsés együttállása volt annak, hogy arról írhattam, ami érdekel és annak, hogy volt benne egy jó adag fikázódás is. Ez utóbbit szereti az Index és persze az olvasóik is. Azért legközelebb valami pozitív hangulatú írással is megpróbálkozunk.

Az Időmilliomos Apuka · http://apuka.qqriq.com 2009.05.17. 06:06:01

Ezt írtad. De miért?

"Már hogy is lenne hiábavaló és destruktív? Rámutat valamire, ami nem jó. De rendben, hétfőre tervezek jobbat és felrakom ide."

Egy sikeres érmetervvel nem csak az indeksz címlapra kerültél volna fel, az egész internet felizzott volna tőle, majd a TV híradók riporterei zavarták volna meg az élő adást.

Néztem a statisztikákat, senki sem ragadt itt az index nagyérdemű olvasóiból...

tomii 2009.05.17. 11:06:59

Ugyan. A kutyát sem érdekelte volna. Csak a fikázásért fizet a nagyérdemű.

Az Index címlap meg nem annyira fontos ám. Határozottan az az érzésem, hogy nem is olyan nehéz kikerülni oda. De ell kide az a sok barom? Egyáltalán nem véletlen, hogy ahogy jöttek, úgy el is mentek. Mint bölény csorda ahogy leszegett fejjel végigvonul a pampákon, vagy hol.

Kell egy hallgatható rádióműsor és egy olvasható blog, aztán vagy leszünk többen vagy nem. Mesterségesen nem érdemes sokat szinezni rajta, vagy ha érdemes is, nekem nincs kedvem.
süti beállítások módosítása