ez itt minek?

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

csittcsatt


[ Copy this | Start New | Full Size ]

utolsó kommentek

  • Frady Endre: @tomii: A focimeccset is élőben jó közvetíteni, mert másnapra már uncsi, hiszen tudom a végeredmén... (2012.11.29. 10:13) adásposzt / november 27.
  • rami19980402: vagyis 97-es! (2011.08.10. 12:03) 200 írás / update
  • rami19980402: a régi 1992-es 200ft-os pénzérmének mennyi az értéke kb.?? választ szeretnek minél elöbb!! köszönö... (2011.08.10. 12:01) 200 írás / update
  • ColT: Nem láttam még a filmet, szerintem ez is kimarad az életemből... ...de mibe fogadjuk, hogy az jön... (2011.05.31. 13:54) A világ vége
  • Amigarockwell: Nem szokásom kommentelni, de nehogy má!!! Az a baj, hogy semmit nem tudsz a Carmen zenéjéről! Mégh... (2010.06.11. 17:27) Kismalac, kismalac engedj be...
  • Utolsó 20

Pillangó első látásra

2009.04.22. 00:20 tomii

Drága kistestvérünk Csabi - vagy ahogy mi nevezzük, Nyifi - bár már hosszú ideje nincs velünk a műsorokban, de ettől még ugyanúgy a gombapresszó tagja, mint Tibi vagy én. (Ha úgy vesszük, alig beszél kevesebbet adásban, mint Tibi, aki ott van.) Az élet persze a gombapresszó nélkül is megy tovább. Lett azóta egy egész nagy saját családja, sőt még rendes munkahelye is. Több is. Az egyik a Napi Gazdaság című folyóirat, ahol ezek szerint nem feltétel a hozzáértés. (Móka!) 

Amikor megtudtam, hogy újságíró lett, kértem, hogy küldje el nekem mindig azt, amit ő ír az újságba. Ma egy olyan interjút küldött, ami kétség kívül bizonyítja, hogy a föld kerek, tehát ha elegendően sokáig megyünk egy irányba, akkor visszaérünk oda, ahonnan elidultunk. (Időmilliomos apuka és az angol tudósok szerint az egész világegyetem ilyen, de erre egyelőre ne bontsunk pezsgőt.)

Bár egész gyerekkoromban a Kossuthot
és a Petőfit hallgattam, aztán az egyetemen már magam is bohóckodtam egy rádióműsor kezdeményben (Rádió Narodnyik - majd szerzek egy akkori adásrészletet), de a rádiózásról komolyan csak akkor kezdtem gondolkodni, amikor megismertem a Pillangó első látásra című műsort a Tilos rádióban. Simó György és Nádori Péter egy olyan világot nyitott meg előttem, amihez hasonlót addig senki. (Talán azóta sem.) Nincs idő erről most hosszan beszélni, pedig tanulságos lenne, de majd talán egyszer. A lényeg a lényeg, ha akkor nincs Pillangó első látásra, ma nincs gombapresszó. 

Aztán mit látok ma délelőtt a postaládámban? Egy levelet, benne egy linkkel, ami egy interjúra mutat, amit Nyifi készített Simó Györggyel! 

Hát így. Körbeért.

Az interjút elolvashatjátok itt.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gombapresszo.blog.hu/api/trackback/id/tr551079229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az Időmilliomos Apuka · http://apuka.qqriq.com 2009.04.22. 09:09:32

Érdekes volt a cikk, a magabiztosság tisztelendő, de egy csepp szerénység sem ártana Simó György részéről.

Mivel nincsen adásposzt, ide írom be, hogy nagyon jó volt a pénteki adás! Találkoztatok már valakivel aki szerint Károj hasznára válik a műsornak? Engem rettenetesen idegesít, és az is, hogy illedelmeskedtek vele.

Az ufómagazin igazi kincsesbányának tűnik! Örülnék belőle több témának is! Rájöttem már, hogy amit adásban megígértek, azt felesleges várni, hogy valóban meg is történjen (HVQ koncert második rész, Tibi rejtvénye), de könyörgöm, ezzel az eggyel tegyetek kivételt, nagyon jó lenne egy "észlelést" beküldeni nekik. Az is nagyon jó volt ahogy kidolgoztátok a stratégiát (két szemtanú, ijedtség, gombapresszó beleszövése). Szerintem ebből lehetne címlapsztori a blog.hu-n!

Mikor lesz csillagász vendég? Kíváncsi lennék, hogy mire mennétek egyvendéggel. Volt már valaha?

Skywalker Károly 2009.04.22. 22:43:20

Hát igen. Igen. Iiiiigeeeeeen.... és igen. Na ez nekem is több szálon visszacsatolás, általában - de nem kizárólag - ronda emlékek formájában. Amennyit ebből népszerű formába önthetek: nem visszás, hogy egy "nemtudokavezérigazgatónállentebbelhelyezkedni" juppi nyálgép a te példaképed, még ha egy korábbi (?) énjére is célzol? Megnyugtatlak: sokkal jobbak vagytok mint ez a két pillangó volt valaha is.

tomii 2009.04.22. 23:33:43

Ahhoz, hogy értelmezhető legyen az én "rajongásom", kicsit többet kéne beszélnem arról, amit én a rádiózásról, azon belül a közösségi rádiózásról gondolok, de ez így írásban nem megy. Majd egyszer egy szűkkörű író-olvasó találkozón megbeszélhetjük, ha gondolod. Ha időmilliomos apuka is beszáll, akkor lehet San Diegoban is felőlem.

Megértem, ha egy egyszeri gombapresszó hallgató fel sem tételezi, hogy emögött a műsor mögött létezik bármiféle elvi megfontolás. Pedig igen. Még ha nem is minden esetben és nem is feltétlenül tudatosan, de igenis van ilyen. Nem véletlenül zászlóshajó, ugye.

Lehet, hogy neked vagy másnak Simó Gyuriról és a Pillangóról egészen más emlékei vannak, talán még azt is el tudom fogadni, hogy van aki minket szivesebben hallgat, mint őket akkoriban (bár ezt lemodellezni nehezemre esik), de a tény akkoris tény marad: az a rádióműsor volt az, ami miatt ma én megszólalok egy rádióban.

Az pedig, hogy Simó György azóta milyen szerepet játszott a magyar üzleti életben, vagy hogy ma mire tartja magát, az még csak nem is árnyalja az alőbb elmondottakat.

tomii 2009.04.23. 02:03:57

Van-e, aki szerint Károly szerves része a gombapresszónak? Persze. Azt nem mondom, hogy hiányozna ha nem lenne, de tudok rá úgy gondolni, mint egy tereptárgyra, amit figyelembe kell venni a tervezéskor. Mint a finnek, akik nem vágják ki a telek közepén a fát, hanem körbe építik a házat. Arról pedig már beszélni sem akarok, mert annyiszor megtettem, hogy ha nem csak ő telefonálna be, akkor észre sem vennétek.

Az ufómagazinos terv él! Nem felejtem el, igérem. A csillagászt sem. Tényleg.

Bíró... 2009.05.07. 13:27:30

Nádori úr és Simó úr tényleg legendásak. Nagy rádiós vákuum keletkezett számomra akkor, amikor abbahagyták a rendszeres rádiózást. Szerencsére ezt a helyet most a Gombapresszó és a Kicsinyített fagyizó elég jól betölti :)
Ja és van valami / valaki, aki az említett műsorokat összeköti: Károj. Csak nehogy Helén is rácsavarodjon erre a frekire...

tomii 2009.05.07. 20:14:31

Megtisztelő, amit mondasz. Mit iszol?

iBébigörény 2009.05.08. 00:58:46

egy másik interjú:
tilos.hu/online/2009/05/05/0900.mp3
és a következő 30 perc
süti beállítások módosítása