ez itt minek?

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

csittcsatt


[ Copy this | Start New | Full Size ]

utolsó kommentek

  • Frady Endre: @tomii: A focimeccset is élőben jó közvetíteni, mert másnapra már uncsi, hiszen tudom a végeredmén... (2012.11.29. 10:13) adásposzt / november 27.
  • rami19980402: vagyis 97-es! (2011.08.10. 12:03) 200 írás / update
  • rami19980402: a régi 1992-es 200ft-os pénzérmének mennyi az értéke kb.?? választ szeretnek minél elöbb!! köszönö... (2011.08.10. 12:01) 200 írás / update
  • ColT: Nem láttam még a filmet, szerintem ez is kimarad az életemből... ...de mibe fogadjuk, hogy az jön... (2011.05.31. 13:54) A világ vége
  • Amigarockwell: Nem szokásom kommentelni, de nehogy má!!! Az a baj, hogy semmit nem tudsz a Carmen zenéjéről! Mégh... (2010.06.11. 17:27) Kismalac, kismalac engedj be...
  • Utolsó 20

A zene mindenkié / elindult a gombarádió

2009.01.13. 12:07 tomii

Szalagos magnóm sose volt,
pedig egy AKAI GX-630-ért tuti odaadtam volna a hugomat (talán még ma is odaadnám), így én már kazettákra gyüjtögettem a hétfői kívánságműsorból felvett kincseket (műsorvezető Gálvölgyi János!), aztán jött a CD
, ami nem sokáig tartotta magát, mert elsöpörte az mp3 formátum, és a vincseszterre - szinte magától - gigabyte szám gyűlő zene. Most pedig eljött annak az ideje, hogy belépjünk abba a mappába, ahol az évek alatt összegyűjtött összes zenénket tároljuk, majd gyors alma+A (option+A) kombinációt követően hányaveti mozdulattal megnyomjuk a Delete gombot.

Létezik ugyanis már olyan lehetőség, amivel gyakorlatilag bármikor bármilyen zenét meghallgathatunk jó minőségben, ingyen, legálisan (!) és anélkül, hogy bármiféle adathordozón birtokolnunk kéne. Ez a last.fm. Egy a sok közösségi oldal közül, azzal a különbséggel, hogy ez a zenére, a zene hallgatására és megosztására épül, minden olyan szolgáltatással, amit csak el tudtok képzelni. Ezeket most nem venném sorra, mindenki menjen és fedezze fel őket maga, de az egyiket, a rádiót, mégis említsük meg külön is.

Minden előadóhoz jár egy rádió, ami a kiválasztott és több más hozzá hasonló előadó dalait játsza folyamatosan. Természetesen létrehozhatunk egy saját könyvtárat is, amibe kiválogathatjuk a nekünk tetsző zenéket és ha erre indítjuk rá a szolgáltatást, akkor máris készen áll a saját zenei rádióállomásunk, ami kizárólag a kedvenc zenéinket játsza. Mindezt reklám és idegesítő műsorvezetők nélkül. Így tettünk mi is. Elindult a gombarádió (munkanév), ami a nap 24 órájában gombapresszó közeli zenéket "sugároz". A lejátszót megtaláljátok itt a blogban jobbra vagy a last.fm-en, a gombapresszó aloldalon.



(Ha van hirdetés, akkor épp itt található jobbra a blog lejátszó, ha nincs, akkor kicsit feljebb.)

A könyvtárban jelenleg 72 előadó van (itt láthatók), de ez a a lista természetesen bővülni, változni fog. Akár javasolhattok ti is. Tudtok írni ide is, de - ahogy egy közösségi oldalhoz illik - ott a helyszínen is találtok erre lehetőséget.

Nincs más hátra, mint hogy menjetek és használjátok. Csináljatok saját rádiót, vagy ha inkább a gombarádiót hallgatnátok, akkor csak kattintsatok itt a lejátszógombra. Ennyi. Meg egy bambi. Ha nekem egy hagyományos zenei rádióm lenne, be lennék szarva.

12 komment

Címkék: zene

A bejegyzés trackback címe:

https://gombapresszo.blog.hu/api/trackback/id/tr90874627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pécsisrác · http://rudywaltz.hu/ 2009.01.13. 14:48:04

a komplett ludditák 11-es albuma is fent van -ha még nem lenne a rádióba invesztálva.

tomii 2009.01.13. 17:27:33

Nem bánom. Beraktam.

Az Időmilliomos Apuka · http://apuka.qqriq.com 2009.01.15. 08:37:35

Szeretnék a legutóbbi adáshoz hozzászólni, hol tudom ezt megtenni? Addig ideírom...

Két kedvenc filmemről beszéltetek... A Space Cowboys-t nézzétek meg az elejétől kezdve, érdemes! Onnan kiderül, hogy a nyugdíjas tesztpilóták politikai okokból soha nem repülhettek űrhajóval, de egy csavar folytán öregkorukban mégiscsak sikerül nekik. Ezért olyan fontos az egyiküknek a Holdra eljutnia, tudván, hogy soha nem térhet onnan vissza. Nem halt meg a becsapódáskor, a lábnyomai látszottak a porban, még láthatta a Földet mielőtt meghalt.

A Contact bevezető képeiben az Univerzum nagyságában borzongás után az is lélegzetelállító, hogy a főszereplő kislány szemébe tűnik át a kép. Ő maga is egy univerzum vagy egy az univerzummal?

Occam borotvájáról jó volt a cikk, de abban tévedtek, hogy ezt lehetne alkalmazni Isten bizonyítására, mert nem azt mondja, hogy a legegyszerűbb elmélet a legvalószínűbb, hanem azt, hogy az az elmélet, amelyikhez nem szükséges újabb feltételezéseket tenni. Például Uri Geller, lehet, hogy egyszerű bűvésztrükkökkel hajlít kanalat és térít el iránytűt, és az is lehet, hogy igaz az, amit állít, hogy a házuk kertjében őt meglátogató földönkívüliektől kapta ajándékba a természetfeletti erejét, de az első verzió sokkal valószínűbb, mert nem kell hozzá földönkívülieknek létezni, a Földre látogatni, és Uri-t teljes titokban varázslóvá változtatni.

Gondolom azért borotva, mert levágja a felesleges sallangot.

Tomi írjál lécci egy privát emailt, meg kell beszélnünk az UCLA témát.

tomii 2009.01.15. 09:22:24

Az adásokhoz való hozzászólásnak két adekvát helyszíne van. Ha van a témához illő poszt itt, akkor ide, ha nincs, akkor a civilrádió oldalán a mi topikunkban. Lehet persze ide is, semmi gond.

Akkor tehát Jodie Foster a saját szemébe utazik.

Az Űrkovbojokban hogyan szállt le a Holdra azzal a barom nagy atombombacsokorral a hátán?

Mindjárt írok emailt is.

iBébigörény 2009.01.15. 09:40:23

Reel-to-reel: akkor miért nem inkább gx-646, v inkább gx-747? A régebbiek közül én is lecserélném
a gombaszemélyzetet egy sony tc-880-2 -re.
Menne a rendszerhez. :)
Hétfői kívánságműsor: ... és a kedvenc száma :) :)
még jó, h hamar megnyávogósodott a kazettás.
Minden előadónak nem, minden HALLGATÓNAK jár egy rádió!
Persze azért jó, hogy fejlődik a technika.

tomii 2009.01.15. 12:48:25

Igazából bármelyik AKAI GX megfelelne, de leginkább azért a GX-630, mert Fekete Lacinak az volt.

ttapu (törölt) 2009.01.15. 13:26:02

No ezt a Ctrl+A Delete dolgot nem vettem ám komolyan, de a last.fm pár órás bogarászása után elvi lehetőségként sem maradt fenn. Szerintem itt nem lehet akármilyen számot kiválasztani, hanem csak egy szerintük nekem tetsző rádió folyamot hallgatni, de végül is ez sem rossz - gondoltam, munkába jó lesz, de... rájöttem, már annyira utálom a munkahelyemet, hogy ez sem segít. Ami még igen: a gombapresszó adások. Örülök, hogy végre rátaláltam az oldalra meg az adásarchívumra, mert évek óta csak a reggeli adásról tudtam (bocs), de azt az ember ugye rendszertelenül. Azt még nem tudom, mi lesz, ha kifogy nekem ez a pót-cast...

iPeti 2009.01.15. 20:18:58

ttapu: Ahogy leírtad úgy működik a Last.fm. Én nem is rádiózásra használom, hanem informálódásra bandákról, koncertekről, na és persze a saját zenei ízlésem alakulását is soron tudom követni. Meg másokét is. Érdemes letölteni a Last.fm programot a gépre, mert ha elindítjuk zenehallgatás előtt, feltölti a profilunkra az infót, hogy épp mit hallgatunk. Ez a scrobbling. Mac usereknek tudom ajánlani az iScrobbler-t vagy a Coversutrát ilyen célre:)

tomii 2009.01.15. 23:04:53

Na jó, én sem töröltem még le azt az ötven gigányi zenét, de rádiózásra igenis kiváló a last.fm. Az ember csak kattyint egyet itt a lejátszás gombon, aztán ha úgy érzi, elég volt a zenéból és jöhet valami igazán tartalmas, színvonalas és nem utolsó sorban tanulságos időtöltés, akkor csak feljebb húzza a csúszkát és "az utolsó 5 adás" boxból meghallgatja valamelyik gombapresszót. Bámulatos, hol tart ma már a tudomány. Legközelebb elmondom, hogyan lehet birkaveséből földrengést előre jelezni.

tomii 2009.01.15. 23:07:21

@ttapu: Hol dolgozol te, ahol annyira rossz, hogy csak a gombapresszó segít?

ttapu (törölt) 2009.01.16. 00:25:14

@tomii: Engem is megevett egy multi, aztán leküldött megemészteni az egyik háttércsoportjába szorosan egy csomó másik szerencsétlennel. Sótlan heringek.

Az Időmilliomos Apuka · http://apuka.qqriq.com 2009.01.18. 06:59:32

Mit ad Isten, itt is a Space Cowboys ment a tévében, elcsíptem az utolsó 15 percet. Az atombombcsokrot lekapcsolta és a naprendszerből kifelé irányította (groteszk ajándékként a Gombapresszó más naprendszerekbeli hallgatóinak), ő csak a rakéta orrával szállt le a Holdra. Tudományosan biztos bele lehetne kötni, dramaturgiailag gyönyörű volt. Sinatra énekelte alatta, hogy "Fly me to the Moon..."

Tényleg tegye meg mindenki magának azt a szívességet, hogy megnézi ezt a filmet az elejétől a végéig!
süti beállítások módosítása