ez itt minek?

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

csittcsatt


[ Copy this | Start New | Full Size ]

utolsó kommentek

  • Frady Endre: @tomii: A focimeccset is élőben jó közvetíteni, mert másnapra már uncsi, hiszen tudom a végeredmén... (2012.11.29. 10:13) adásposzt / november 27.
  • rami19980402: vagyis 97-es! (2011.08.10. 12:03) 200 írás / update
  • rami19980402: a régi 1992-es 200ft-os pénzérmének mennyi az értéke kb.?? választ szeretnek minél elöbb!! köszönö... (2011.08.10. 12:01) 200 írás / update
  • ColT: Nem láttam még a filmet, szerintem ez is kimarad az életemből... ...de mibe fogadjuk, hogy az jön... (2011.05.31. 13:54) A világ vége
  • Amigarockwell: Nem szokásom kommentelni, de nehogy má!!! Az a baj, hogy semmit nem tudsz a Carmen zenéjéről! Mégh... (2010.06.11. 17:27) Kismalac, kismalac engedj be...
  • Utolsó 20

De hogy van Steve Jobs?

2009.01.06. 13:40 tomii


Azt már tudjuk, hogy a ma esti Macworld lesz az utolsó, melyen részt vesz az Apple és azt is, hogy a keynote-ot Phil Schiller tartja Steve Jobs helyett. Sokféle reakció született a hírre, közülük a legmasszívabban az tartotta magát, hogy Jobs mégsem gyógyult ki teljesen a hasnyálmirigyrákból és romlik az állapota, ezért a változások.

A Gizmodo-n megjelent egy írás, melyben megbízható forrásra hivatkozva közlik a hírt, miszerint Jobs állapota sokkal rosszabb, mint azt hinni lehetett és rohamosan romlik.

Az Apple az egyetlen olyan nagyvállalat, ahol az első számú vezető személye ilyen mértékben megtestesíti magát a vállalatot. Ráadásul ez nem csak egy rátermett marketing stáb eredményes munkájának eredménye, hanem Jobs valóban maga az Apple.

Számtalan történet ismert arról, hogy szinte mindent közvetlenül a kezében tart, ami az Apple-nél történik. A legutóbbi ilyen arról szólt, hogy maga választotta ki egy hirdetés zenéjét és maga hívta fel a zenekart telefonon, hogy az engedélyüket kérje. Kifelé, az "Apple közösség" felé pedig vitathatatlanul ő az, aki mindent (mindent!), ami az Apple-lel kapcsolatos, megjelenít. Egyedül (na jó nem, de majdnem) neki köszönhető, hogy az Apple ma a legismertebb márka. Ő az, akinek ez a szinte megmagyarázhatatlan méretű felhajtás köszönhető. Ahogy a Gizmodo cikkben írják, "No more Steve means no more hype".

Bár az ilyen mondatokat általában cáfolja az élet, most mégis nyugodtan kimondhatjuk, Steve Jobs pótolhatatlan. Az Apple persze (?) nem szűnne meg, ha ő bármilyen okból távozna (bár legutóbb, amikor elment, bizony a lét-nem lét határán egyensúlyozott a cég), de az biztos, hogy valami egészen újat kéne kitalálni. Nem meglepő tehát, hogy egyre másra keltik szerencsétlen ember halálhírét.

Aztán mi történt tegnap? Az Apple vezetősége kiadott egy közleményt, melyhez csatoltak egy levelet, melyet Steve Jobs írt. A közlemény maga nem túl izgalmas, méltatják benne Jobsot és biztosítanak mindenkit arról, hogy jelenleg is ő a főnök, valamint arról, hogy amint ez nem így lesz, rögtön szólnak. Viszont a levél az már sokkal inkább érdekes. Amiatt is persze, ami benne szerepel, de még ennél is fontosabb a puszta léte. Az, hogy ez a levél megszülethetett, már önmagában is elég bizonyíték arra, hogy Steve Jobs után nincs Apple.

Itt a levél magyar fordítása, hogy ne csak beszéljünk róla.

Kedves Apple közösség!

Tizenkét éve először, a Macworld keynote-ra való készülődés helyett, a családommal tölthetem az ünnepeket.

Sajnos az a döntésem, hogy Phil vezesse a Macworld keynote-ot, egy sor nyugtalanító pletykát indított el az egészségi állapotommal kapcsolatban. Néhány ezek közül már a halálos ágyamon látott.

Úgy döntöttem, hogy megosztok az Apple közösségel valami nagyon személyeset, hogy mindenki hátradőlve élvezhesse a holnapi show-t.

Mint ahogyan azt sokan tudjátok, 2008-ban folyamatosan fogytam. Ennek oka előttem és orvosaim előtt is rejtély volt. Néhány héttel ezelőtt aztán úgy döntöttem, hogy ennek a problémának a megoldása kell, hogy a legfontosabb legyen számomra.

Szerencsére orvosaim, néhány további vizsgálatot követően úgy hiszik, hogy megtalálták az okot. Egy hormon egyensúlyingadozásról van szó, amely „kirabolta” az egészséges élethez szükséges proteineket a szervezetemből. Kifinomult vérvizsgálatok is megerősítették ezt a diagnózist.

Ennek a betegségnek a gyógymódja ismert és viszonylag egyszerű, már el is kezdtem a kúrát. De, mint ahogy a fogyásom sem egy hét vagy hónap alatt ment végbe, úgy - orvosaim várakozása szerint - testsúlyomat is csak a tavasz végére fogom tudni visszanyerni. Gyógyulásom alatt továbbra is én vagyok az Apple ügyvezető igazgatója.

Az elmúlt 11 évben mindenemet az Apple-nek adtam, sőt még annál is többet. Én leszek az első, aki feláll és megmondja az Igazgató tanácsnak, ha már nem tudom elvégezni az Apple CEO-jaként a feladataimat. Remélem, hogy az Apple közösség támogatni fog a gyógyulásomban. Számomra mindig az Apple érdekei lesznek az elsők.

Többet mondtam, mint amennyit akartam, és amennyit valaha mondani fogok erről.


Steve


Eddig a levél. Akárhogy is lesz, mi higgyünk abban, hogy minden úgy történt, ahogy az a levélben szerepel. Mást nem is tehetünk.

A ma esti keynote-t figyelemmel kisérhetitek magyarul például itt.

6 komment

Címkék: apple steve jobs

A bejegyzés trackback címe:

https://gombapresszo.blog.hu/api/trackback/id/tr84861331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iPeti 2009.01.06. 16:19:33

Kíváncsi vagyok mit mutatnak be. Az új mininek örülnék, lehet, hogy le is cserélném a mostanimat.

tomii 2009.01.06. 16:57:14

Este 7-kor már tudni fogod.
Milyen minid van most?

iPeti 2009.01.06. 19:27:49

1.83-as Core Duo-s, 2GB rammal. Igazából úgy általában elég a teljesítménye, de az elmúlt hónapokban elég sok dokumentumot meg videót szerkesztettem és volt strandlabda rendesen. A vinyó csak 80 gigás, az sem tetszik. Van egy külső vinyóm, szóval ez még annyira nem is baj, de ez a vinyó csak 5400rpm-es. IPhoto-ban vagy iTunes-ban az egyre nagyobb library-k betöltésekor is lassú. Mondjuk nem tartom valószínűnek, hogy az új minibe gyorsabb vinyó kerül. Ha lesz egyáltalán új mini...

iPeti 2009.01.06. 19:40:46

Hát nem lett mini. No nem baj, ráér még az új gép.

tomii 2009.01.06. 20:14:49

Hát ez meg mi volt? Ennyit bírtak összeszedni az utolsó Macworld-re? Elkeserítő. Mégiscsak valami nagy baj lehet.

iPeti 2009.01.06. 21:05:13

Szerintem nem baj, hogy ilyen "átlagos" lett. Ha nagy feneket kerítettek volna a dolognak, akkor tényleg mindenki azt érezné, hogy itt most nagy változások lesznek. Szerintem (remélem) nem.
süti beállítások módosítása