ez itt minek?

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

csittcsatt


[ Copy this | Start New | Full Size ]

utolsó kommentek

  • Frady Endre: @tomii: A focimeccset is élőben jó közvetíteni, mert másnapra már uncsi, hiszen tudom a végeredmén... (2012.11.29. 10:13) adásposzt / november 27.
  • rami19980402: vagyis 97-es! (2011.08.10. 12:03) 200 írás / update
  • rami19980402: a régi 1992-es 200ft-os pénzérmének mennyi az értéke kb.?? választ szeretnek minél elöbb!! köszönö... (2011.08.10. 12:01) 200 írás / update
  • ColT: Nem láttam még a filmet, szerintem ez is kimarad az életemből... ...de mibe fogadjuk, hogy az jön... (2011.05.31. 13:54) A világ vége
  • Amigarockwell: Nem szokásom kommentelni, de nehogy má!!! Az a baj, hogy semmit nem tudsz a Carmen zenéjéről! Mégh... (2010.06.11. 17:27) Kismalac, kismalac engedj be...
  • Utolsó 20

Harcsa Veronika Quartet koncert belülről

2009.03.29. 22:58 tomii

Mielőtt leírnám, én milyennek láttam a koncertet, - dramaturgiai okokból - előbb olvassátok el, hogyan nézett ki ugyanez a bőgő mögül. Oláh Zoltán a kérésemre, rögtön a koncert utáni napon leírta néhány mondatban, hogy ő és a többi zenész hogyan érezte magát ezalatt a másfél óra alatt. 

"Nagyon várta az egész zenekar az "MR2 akusztik" felvételt. Az ötlet, hogy zártkörű lesz, nagyon tetszett mindenkinek. Lelkesen készültünk rá. Veronika találta ki, hogy eljátsszunk egy számot a "Macskafogó" című rajzfilmből. Mind a négyünknek nagyon tetszett az a jelenet, amikor Lusta Dick az utolsó számot még elfújhatja életében és olyan jól sikerül, hogy ezért nem szívják ki a denevérek a vérét :) Na de kanyarodjunk vissza a koncertre.

A soundcheck-en (így hívjuk a koncertet megelőző hangbeállást a szakzsargonban) kiderült, hogy a technikusok nagyon kedvesek velünk, és próbálnak mindenben segíteni, hogy jól érezzük magunkat! Bármit kértünk, mindenben próbáltak megoldást találni, mind a színpadi monitorozást (a monitor vagy "kontroll" hangszórókból hallja a zenész magát és társait, nagyon fontos, hogy ez profin legyen beállítva), mind pedig a speciális kéréseinket illetően. A hangbeállás végére sikerült egy kompromisszumos belső színpadi hangot kreálni. Azt tudtuk, hogy a "matt" akusztikai körülmények miatt nehezebb dolgunk lesz, de már annyiféle helyzetben játszottunk, hogy semmi ilyesmi problémától nem rettenünk meg, ellentétben egy lóval ami meg tud rettenni a hóeséstől. Egy dologgal nem számoltunk. A hangbeálláson nem voltak fények.

A minket megvilágító lámpák egy része a színpad mögött, pontosabban mögöttem, és mellettem helyezkedett el. Aki már játszott nagyobb színpadon, vagy ilyen lámpák fényében, az tudja hogy iszonyú hőt tud generálni. Na ez a nem várt hő volt közvetlen tőlem 1 méterre. És ez a hő volt az oka, hogy a hangszerem olyan szinten hangolódott el a koncert közben folyamatosan, ami rányomta a bélyegét a hangulatra. Az első 2 szám alatt kis szekunddal mászott odébb a G húrom! :( Ezt úgy kell elképzelni, mintha egy zongorán az ember leütne egy billentyűt, és a mellette lévő szólalna meg! Játék közben próbáltam tekergetni folyamatosan a hangolókulcsokat több-kevesebb sikerrel. A személyes kedvencem a HVQ repertoárból a "Nothing's Left", na azt ki kell szerintem dobni, mert az alatt hangolódott el legjobban a hangszerem. Szegény gitáros kollégám is sokat hangolt, de ő nem látványosan, mert digitális hangológépet használ, ami az effekt pedálsorába van építve, amikor hangolt nem is vettétek észre.

Ha "csak" egy koncert lett volna, nem lett volna baj, de a rádió is rögzítette, és hallható rajta örökre az utókornak, hogy a vonós és a húros hangszerek nem bírják a nagy hőingadozást."


Eddig a beszámoló publikus része. 
Megértem a rosszkedv okát. De én mint közönség, egészen másképp láttam. De erről majd egy külön posztban.

5 komment

Címkék: zene koncert hvq

A bejegyzés trackback címe:

https://gombapresszo.blog.hu/api/trackback/id/tr501034211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az Időmilliomos Apuka · http://apuka.qqriq.com 2009.03.30. 05:37:06

De hát miért nem kapcsolták le azt a lámpát? Rádióműsorban engem nem szokott zavarni a rosszul bevilágított színpad!

BassJazz · http://www.myspace.com/olahzoltan 2009.03.30. 08:18:16

@Az Időmillions Apuka: Megálltunk, Veronika bemondta a mikrofonba, hogy kikapcs, de video felvétel is készült, nem kapcsolták ki.

tomii 2009.03.30. 08:40:17

Lett volna még egy megoldás, az hogy te és Veronika helyet cserélsz.

tomii 2009.03.30. 11:12:28

Ha már ekkora áldozatot kellett hozni zeneileg azért, hogy a rögzített kép jó legyen, akkor legalább lehetne hozzáférni valahol. De gondolom, majd összevágnak belőle egy 15 mp-es anyagot, amit kiraknak a honlapjukra.